dimecres, 2 de juny del 2010

Tanquem el blog: Conclusions Finals.

Avui posem el punt i final a aquest blog que tantes bones estones ens ha fet passar. Alhora de valorar el que m'ha aportat la realització d'aquest blog valoro per sobre de totes les altres coses les possibilitats que m'ha permès aprendre. Abans de fer aquest blog mai abans havia entrat en un blog ni encara menys n'havia creat cap, ara sé fer-ho i m'agrada força. A nívell de coneixements científics he augmentat el que ja sabia de meteorologia i núvols, que no m'ho pensava però a resultar ser un tema realment apassionant i molt curiós. He conegut les principals organitzacions interesades en aquest tema i he investigat notícies i curiositats sobre els núvols amb el que he pogut constatar que la societat científica està molt activa per intentar solucionar el problema ambiental que estem vivint en aquests moments.
En resumides comptes, la realització d'aquest blog ha resultat molt productiva ja que m'ha permès ampliar els meus coneixements en tots els camps que he treballat.
Tanquem el blog. Gràcies per seguir-nos.

Entrada Final

per acabar aquest blog m'agradaria fer unes conclusions finals i és que fer aquest blog m'ha ensenyat molts conceptes nous i que depenent del clima els núvols son d'un tipus o d'un altre. També m'agradaria comentar que ha estat un treball interessant de realitzar ja que ens ha permès una ampliació dels meus coneixements sobre aquest sistema de web com és el blog. El fet de treballar els núvols, ha incrementat els meus coneixements sobre els mateixos. Sembla increíble com el joc o variació de clima o corrents d'aire fa crear una quantitat considerada de núvols distints desde el peculiar núvol lenticular fins al original núvol mamatus sens dubte que ha estat el meu núvol preferit de tots els estudiats. deixo aquí doncs la meva conclusió final, he gaudit molt amb aquest blog i per acabar m'agradaria agraïr a tots aquells seguidors que s'han molestat en seguir i comentar el nostre blog.

dilluns, 17 de maig del 2010

La dansa dels núvols

A continuació he buscat un vídeo sobre la transformació dels núvols a càmera ràpida. Es un vídeo curiós de veure ja que es pot observar perfectament com el vent fa evolucionar les seves formes.

dimecres, 12 de maig del 2010

Núvols no tan comuns: Els núvols lenticulars.


Mai heu vist la famosa imatge del Mont Fujiyama Japonès amb un núvol rar a la seva part superior?? Si no l'heu vist aquesta és la fotografia:

Al veure la notícia em vaig preguntar, quin núvol podia ser aquest que fos tan bonic i estrany, i he trobat la resposta: És un núvol lenticular.

El núvol lenticular com el seu mateix nom indica és un núvol amb forma de lent. La seva formació no és massa usual, ja que només es forma a grans altituds i en zones muntanyoses on puguin estar aïllades d'altres núvols

La seva formació és complexa però per poder-ho entendre d'alguna manera ho explicarem amb aquest dibuix:

Les condicions perquè es formin els núvols han de ser que l'ambient sigui humit (per tal de permetre que el núvol quedi "atrapat" i que hi hagi el vent suficient com per fer que la massa del núvol es pugui col·locar a sobre de la muntanya en aquest cas)



Espero que us hagi agradat aquest tipus de núvols tan bonic i poc comú que segons la meva opinió és totalment apassionant

dimecres, 28 d’abril del 2010

dilluns, 26 d’abril del 2010

Vídeo explicatiu tipus de núvols




A vegades al parlar sobre els tipus de núvols apareixen una gran quantitat de cultismes que compliquen la fàcil comprenssió de tota la explicació que es vol realitzar, en aquest video en canvi podem veure els núvols de la manera que són sense necessitat de saber llatí. És un video molt didàctic i a més a més representa un plaer per a la vista, doncs els núvols moltes vegades adopten formes i colors que els converteixen practicament en obres d'art, per la seva bellesa i complexitat.

Glossari meteorològic

Glossari metereològic

dimecres, 24 de març del 2010

crítica de la notícia: "Nubes artificiales combatirán el cambio climático"

En aquesta notícia es comenta la possibilitat de frenar el canvi climàtic a partir d'unes embarcacions automàtiques solars que creen núvols artificials a partir de l'aigua del mar. La sal d'aquesta aigua tindrà un paper molt important en el procès de relantiment del canvi climàtic, ja que, els cristalls de la sal marina s'evaporaran creant un efecte mirall suficientment potent com per poder opacar la llum solar la temperatura terrestre no sigui tan elevada, és a dir, aquest efecte mirall no permetrà que els raigs solars penetrin a l'atmosfera amb tanta força, per tant es podrà refredar suficientment el planeta i així contrarestar els efectes del canvi climàtic.

Aquesta idea és molt bona i sobretot pot arribar a ser positiva per al medi ambient, però ens podem plantejar moltes preguntes. Una de les mes importants és saber si els resultats obtinguts valen la pena, sobretot tenint en compte que fins ara ningú no ha estat capaç de crear núvols artificials lo suficientment potents i densos per a produir pluja. La Xina ho ha intentat en repetides ocasions, però mai ho ha pogut aconseguir.

El que si ha aconseguit la Xina és la obtenció de pluja artificial a partir de la introducció als núvols de substàncies que l'obliguen a ploure.

Per tant la creació de núvols no està assegurada al 100%. De fet una institució tan important i prestigiosa com la NASA ha defensat que la idea de crear núvols a partir de l'aigua marina és molt poc efectiva i defensa la creació dels núvols artificials a partir dels gasos d'escapament del coet. Durant aquest procés es podrà simular la creació natural dels núvols en el medi.

Les dues opcions són viables i tenen una molt bona intenció, una intenció per a la que lluitem tots que és l'intent de contrarestar el canvi climàtic. Segons la nostre opinió veig més fàcil l'opció de crear-lo a partir dels coets, ja que la dels vaixells sembla una mica idealitzada i poc realista.

Això si nosaltres creiem que el projecte dels vaixells és molt interessant perquè és 100% sostenible. Ja veurem el que succeirà en el futur, esperem que aquests projectes es puguin cumplir i per tant tenir la possibilitat de lluitar més activament contra el canvi climàtic.


David i Marc.

dilluns, 22 de març del 2010

Notícia sobre núvols

Aquí tenim l'enllaç d'una notícia que parla de la creació de núvols:
http://de10.mx/wdetalle3675.html

dilluns, 15 de març del 2010

Tipus de núvols: Classificació

La classificació de núvols d’ acord amb les seves característiques visuals provenen de la Organització Meteorològica Mundial y ve recollida en el International Cloud Atlas.



Els noms oficials dels diferents tipus de núvols es donen en llatí. Existeixen quatre gèneres fonamentals:



  • Cúmulus: núvols de desenvolupament vertical.

  • Stratus: núvols estratificats.

  • Nimbus: núvols capaços de formar precipitacions.

  • Cirrus: núvols de cristalls de gel.


Els grups anteriors es troben en núvols de tipus baix, mitjà o alt, i de desenvolupament vertical, donant lloc a una classificació de 16 tipus.

Núvol Cumulus: Potser el més comú


dimarts, 9 de març del 2010

Presentació del blog: "Núvols"

Comença el blog del David i el Marc dedicat als núvols, en aquest blog tenim com a objectiu bàsic el coneixement i tractament dels diferents tipus de núvols que poden existir. Per fer-ho estudiarem les famílies dels núvols i intentarem compendre la seva formació.

Tots associem la paraula núvol amb pluja per tant posarem un important accent i interés en explicar quins núvols porten pluja i quins no, i després intentar explicar perquè alguns si que ho fan i els altres no tenen aquesta capacitat.

Esperem que us agradi. Obrim el blog.