dilluns, 17 de maig del 2010

La dansa dels núvols

A continuació he buscat un vídeo sobre la transformació dels núvols a càmera ràpida. Es un vídeo curiós de veure ja que es pot observar perfectament com el vent fa evolucionar les seves formes.

dimecres, 12 de maig del 2010

Núvols no tan comuns: Els núvols lenticulars.


Mai heu vist la famosa imatge del Mont Fujiyama Japonès amb un núvol rar a la seva part superior?? Si no l'heu vist aquesta és la fotografia:

Al veure la notícia em vaig preguntar, quin núvol podia ser aquest que fos tan bonic i estrany, i he trobat la resposta: És un núvol lenticular.

El núvol lenticular com el seu mateix nom indica és un núvol amb forma de lent. La seva formació no és massa usual, ja que només es forma a grans altituds i en zones muntanyoses on puguin estar aïllades d'altres núvols

La seva formació és complexa però per poder-ho entendre d'alguna manera ho explicarem amb aquest dibuix:

Les condicions perquè es formin els núvols han de ser que l'ambient sigui humit (per tal de permetre que el núvol quedi "atrapat" i que hi hagi el vent suficient com per fer que la massa del núvol es pugui col·locar a sobre de la muntanya en aquest cas)



Espero que us hagi agradat aquest tipus de núvols tan bonic i poc comú que segons la meva opinió és totalment apassionant