dimecres, 24 de març del 2010

crítica de la notícia: "Nubes artificiales combatirán el cambio climático"

En aquesta notícia es comenta la possibilitat de frenar el canvi climàtic a partir d'unes embarcacions automàtiques solars que creen núvols artificials a partir de l'aigua del mar. La sal d'aquesta aigua tindrà un paper molt important en el procès de relantiment del canvi climàtic, ja que, els cristalls de la sal marina s'evaporaran creant un efecte mirall suficientment potent com per poder opacar la llum solar la temperatura terrestre no sigui tan elevada, és a dir, aquest efecte mirall no permetrà que els raigs solars penetrin a l'atmosfera amb tanta força, per tant es podrà refredar suficientment el planeta i així contrarestar els efectes del canvi climàtic.

Aquesta idea és molt bona i sobretot pot arribar a ser positiva per al medi ambient, però ens podem plantejar moltes preguntes. Una de les mes importants és saber si els resultats obtinguts valen la pena, sobretot tenint en compte que fins ara ningú no ha estat capaç de crear núvols artificials lo suficientment potents i densos per a produir pluja. La Xina ho ha intentat en repetides ocasions, però mai ho ha pogut aconseguir.

El que si ha aconseguit la Xina és la obtenció de pluja artificial a partir de la introducció als núvols de substàncies que l'obliguen a ploure.

Per tant la creació de núvols no està assegurada al 100%. De fet una institució tan important i prestigiosa com la NASA ha defensat que la idea de crear núvols a partir de l'aigua marina és molt poc efectiva i defensa la creació dels núvols artificials a partir dels gasos d'escapament del coet. Durant aquest procés es podrà simular la creació natural dels núvols en el medi.

Les dues opcions són viables i tenen una molt bona intenció, una intenció per a la que lluitem tots que és l'intent de contrarestar el canvi climàtic. Segons la nostre opinió veig més fàcil l'opció de crear-lo a partir dels coets, ja que la dels vaixells sembla una mica idealitzada i poc realista.

Això si nosaltres creiem que el projecte dels vaixells és molt interessant perquè és 100% sostenible. Ja veurem el que succeirà en el futur, esperem que aquests projectes es puguin cumplir i per tant tenir la possibilitat de lluitar més activament contra el canvi climàtic.


David i Marc.

dilluns, 22 de març del 2010

Notícia sobre núvols

Aquí tenim l'enllaç d'una notícia que parla de la creació de núvols:
http://de10.mx/wdetalle3675.html

dilluns, 15 de març del 2010

Tipus de núvols: Classificació

La classificació de núvols d’ acord amb les seves característiques visuals provenen de la Organització Meteorològica Mundial y ve recollida en el International Cloud Atlas.



Els noms oficials dels diferents tipus de núvols es donen en llatí. Existeixen quatre gèneres fonamentals:



  • Cúmulus: núvols de desenvolupament vertical.

  • Stratus: núvols estratificats.

  • Nimbus: núvols capaços de formar precipitacions.

  • Cirrus: núvols de cristalls de gel.


Els grups anteriors es troben en núvols de tipus baix, mitjà o alt, i de desenvolupament vertical, donant lloc a una classificació de 16 tipus.

Núvol Cumulus: Potser el més comú


dimarts, 9 de març del 2010

Presentació del blog: "Núvols"

Comença el blog del David i el Marc dedicat als núvols, en aquest blog tenim com a objectiu bàsic el coneixement i tractament dels diferents tipus de núvols que poden existir. Per fer-ho estudiarem les famílies dels núvols i intentarem compendre la seva formació.

Tots associem la paraula núvol amb pluja per tant posarem un important accent i interés en explicar quins núvols porten pluja i quins no, i després intentar explicar perquè alguns si que ho fan i els altres no tenen aquesta capacitat.

Esperem que us agradi. Obrim el blog.